Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 College spreekt voorkeur uit voor organisatie Wantijfestival » Wantijfestival 1995 tot 2011

«

College spreekt voorkeur uit voor organisatie Wantijfestival

BOD Groep, Bibelot en de Popcentrale en Bas de Zwart Evenementen hebben voorstellen ingediend om het Wantijfestival te organiseren. Het college vraagt de gemeenteraad een keuze te maken uit drie mogelijke organisatoren van het Wantijfestival 2012. Het college heeft voorkeur voor het initiatief van de BOD Groep.

De gemeenteraad heeft in september 2011 ingestemd met de bezuinigingen op cultuur. De gemaakte keuzes hebben ook gevolgen voor de organisatie en financiering van het Wantijfestival. Het Wantijfestival wordt niet meer georganiseerd zoals voorgaande jaren. De gemeente was opdrachtgever van het festival. Bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad in november 2011 is besloten in 2012 (en volgende jaren) in ieder geval nog 32.500 euro vanuit het evenementenbudget te reserveren voor nieuwe initiatieven voor de organisatie van het Wantijfestival.

Particuliere initiatieven
Het Wantijfestival heeft in de afgelopen jaren bewezen een sterk festival te zijn. Naast een regiopodium waren diverse lokale partijen betrokken bij het festival waar in 2011 zo’n 38.000 bezoekers op afkwamen. Bij het beoordelen van de initiatieven is rekening gehouden met deze sterke punten. Ook is gekeken of de initiatieven passen bij de doelstellingen die zijn geformuleerd in de cultuurnota ‘De kracht van het lokale 2.0’ en het gemeentelijk evenementenbeleid. De focus ligt op de aantrekkelijkheid van de stad en de economische betekenis van culturele initiatieven. Het college maakt sterker wat sterk is en ondersteunt particuliere initiatieven.

Voorkeur
De verantwoordelijkheid voor de organisatie van het Wantijfestival komt primair bij de particuliere organisatie te liggen. Na (rondetafel)gesprekken hebben drie partijen een voorstel ingediend. Het college heeft de voorkeur uitgesproken voor het initiatief van de BOD Groep. Zij stellen een eendaags festival voor met gratis toegang. Ze kiezen voor een brede doelgroep door landelijke namen te programmeren en ruimte te geven aan regionale talenten. Ook wordt de samenwerking gezocht met lokale partners zoals onderwijsinstellingen en horecaondernemingen. Het festival wordt dit jaar in juni georganiseerd. De gemeenteraad besluit aan welke partij het festival gegund wordt.

Bron: Gemeente Dordrecht