Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/popunie.nl/subdomains/wantijfestival/httpdocs/site/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786 Wantijfestival 11&12 juni » Wantijfestival 1995 tot 2011

«

»

Wantijfestival 11&12 juni

Wantijfestival beleeft topeditie!

The Hot Stewards door Megin Zondervan 150x100 Wantijfestival 11&12 juni

The Hot Steward rockte! door: Megin Zondervan

Op 11 & 12 juni 2011 beleefde Dordrecht de veertiende editie van het Wantijfestival. Ondanks de nog-net-op-tijd-afgewende-rupsenplaag, de slechte weersvoorspellingen en de concurrentie van Pinkpop was het dit jaar nog drukker dan voorgaande jaren. In totaal bezochten 38.000 enthousiaste muziekliefhebbers het sfeervolle Wantijpark.

Zaterdag was het aan Zwart Licht om het Hoofdpodium in de stromende regen te openen. Onverwacht werd het met een schare trouwe aanhangers toch een groot feest dat overdekt werd met paraplu’s en plastic zeilen!

Bij de IJslandse indierockband Who Knew stopte het met regenen en brak zelfs de zon er af en toe door. Het toestromende publiek genoot met volle teugen van de heerlijke popnummers van Garcia Goodbye, de swingende klanken van Sindicato Sonico, het knetterende optreden van Peter Pan Speedrock en het uitbundige jaren tachtig feest van The Hot Stewards. De bands op het Regiopodium en de Acoustic Stage speelden de sterren van de hemel. Alle bands waren van opvallend hoge kwaliteit. Van de vertederende samenzang van Roufaida & Pluck (winnaar van de High School Music Competition), de lekkere nummers van Sir James (winnaar Grote Prijs van Zuid-Holland) tot de enorme stem van de kleine zanger van Red Heat (winnaar Bibelot Band Boost). Aan het einde van de dag werd ieders hart gestolen toen een jongetje uit het publiek zijn danstalent op het podium bij Vive La Fête mocht laten zien. Hij werd dan ook beloond met een daverend applaus!

Op zondag scheen de zon uitbundig en het park liep al vroeg vol. Jong en oud genoot van de swingende opener Yakki Famirie en het ijzersterke optreden van Chef’Special. Kuenta i Tambu kreeg al die heupen los en in één moeite door gingen ook de voeten van de vloer bij Merdan Taplak en Team Latino. Ook bij het Regiopodium was het een werelds feest met Bateria Pulsa, Amariszi, Bedjô, Mystic Band en Maghreb Mania. Souldiva Sabrina Starke sloot het festival met haar gouden stem op gepaste wijze af.

Volgend jaar hopen we jullie allemaal weer in het tweede weekend van juni te zien in het Wantijpark. Ondanks de aangekondigde cultuurbezuinigingen gaat de Wantijfestivalcrew ervan uit dat ook de vijftiende editie doorgaat en net zo leuk wordt als deze! Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de site!

Bekijk hier de foto’s en filmpjes!